Website van Hubert Klaver

De verhalenbundel Pleisters

Deze bladzijde is in opbouw. Het boek komt op 5 april 2019 uit. In de loop van de tijd zullen er tekeningen, foto's en andere informatie worden toegevoegd.

De verkoop is gestart. Het boekje kost 12 Euro, exclusief verzendkosten (brievenbuspakketje 4,35 Euro).
Verkooppunten in Groningen: Boekandel Godert Walter, Van der Velde en Riemer. Het kan zijn dat ie daar een fractie duurder wordt verkocht.

Pleisters is een even schrijnend als komisch portret van de hedendaagse psychiatrie met trendy therapievormen als rebalancing, MerKaBa en floating, met het beruchte DSM-IV handboek, met altijd op de loer liggende bezuinigingen en onverwachte bijwerkingen.
Zo bezwijkt de zwaar verzuurde Geertruida - die het toch al niet getroffen heeft in het leven - bijna onder de aangeboden zorg, terwijl de aantrekkelijke Annie juist alles uitprobeert maar niet altijd de juiste keuzes maakt. Gelukkig is daar de floatingcabine, waar Annie geconfronteerd wordt met allerlei gekleurde knoppen, waarvan er maar eentje de goede kan zijn. Tot slot is er nog Betsie die juist zorg levert, ondermeer aan een dan weer schizoaffectieve, dan weer manisch depressieve vrouw. Is deze vrouw inderdaad een verwend nest? En hoe pakt Betsie het uiteindelijk aan?
De groteske realiteit van dit drieluik is door Carlien Dubben van perfect passende beelden voorzien.

Enkele reacties van facebook:
Heb em net uit. Genoten, gelachen ook vooral 😊. Dankjewel.
Echt een fantastisch staaltje schrijfwerk weer! Heb er geen spijt van dat ik hem gekocht heb en raad hem zeker aan!
Wat John Zwart schreef tijdens de promotie in Zwolle:
Wat er aan gesproken woord werd gebracht was aangenaam divers: Hubert Klaver, in Groningen al jarenlang beroemd om zijn satires waarin hij een inkijkje geeft in de wereld van uitkeringstrekkers en de spot drijft met de verkokerde hulpverlening van specialismen, waarin de één geen flauw idee heeft van wat de ander doet. Nu ging zijn proza over de moeizame dagen van de aan vele kwalen lijdende Geertruida.

Het boek bestaat uit drie korte verhalen van ongeveer tien tot twaalf A-viertjes. Het zijn de verhalen 'Geertruida', 'Groei' en 'Rimpels'. Het is vormgegeven door Ebel Kuiper en geïllustreerd door Carlien Dubben. Het zal uitkomen bij Rock Ink.

Om iets op te snuiven van de inhoud van het boek, klik op onderstaande link:

Geertruida hoofdstuk 1, 2 en meer

En hier volgt een illustratie uit het verhaal 'Groei'. De techniek is scrapeboard, dwz. dat materiaal wordt weggeschraapt uit een zwarte plaat.

Een foto van het boekje:

Een recensie van het Dagblad van het Noorden:

Saskia zegt op Filter Groningen (een cultureel platform):
'De meester van het absurde korte verhaal wordt hij genoemd. De humor en absurditeiten zijn telkens weer om te smullen.'
Hubert Klaver noemt zichzelf het liefst onafhankelijk undergroundschrijver. In het hele land draagt hij voor uit eigen werk en hij is al jaar en dag een bekende verschijning bij de Dichtclub in de Kroeg van Klaas. De meester van het absurde korte verhaal wordt hij genoemd. De humor en absurditeiten zijn telkens weer om te smullen. De psychiatrie was zijn leerschool. Bij internetuitgeverij Rock Ink verscheen een prachtige bundel met drie van zijn verhalen. De vormgeving van het boek is bijzonder mooi en de illustraties zijn van Carlien Dubben. Het is echt een hele bijzondere bundel geworden. Kom kennismaken met de personages Annie, Betsie en Geertruida.