Website van Hubert Klaver

Afwijzingen

Nu nog objectiever!! Het is zoeken naar geestverwanten. Al vijfentwintig jaar veelbelovend!! Niet iedereen is gediend van mijn geniale schrijfsels (Maar soms toch weer wel, ook al word je afgewezen). Hier kan de aankomend schrijver moed putten. In de loop der tijd verzameld (misschien ben ik er wat vergeten). Deze lijst wordt niet meer onderhouden:

Akkoord (muziektijdschrift, nooit wat van gehoord)
Armada (tijdschrift voor wereldliteratuur - ja, ik schrijf wereldliteratuur - niet literair genoeg. Je zou je kunnen afvragen wat hun literatuuropvatting is)
Avier Het is inderdaad te lang voor Avier. Mooie tekst overigens.
BLVD. (Populair tijdschrift voor de alternatieveling. Neutrale afwijzing. Ik was ook zo stom om bij het opsturen al op het blad in te hakken)
Bunker Hill (literair tijdschrift, neutrale afwijzing)
Bzzlletin (literair tijdschrift, nooit wat van gehoord)
Deviant (onafhankelijk tijdschrift voor de psychiatrie. Nooit wat van gehoord)
Driftig (tijdschrift van de Groninger kraakbeweging. Nooit wat van gehoord)
Hollands Maandblad (literair tijdschrift, twee keer een neutrale afwijzing)
Den Hopsack (literair tijdschrift in Belgie. Nooit wat van gehoord)
Humo Belgische radio- en t.v. gids. Ik ben zo helder om op te merken, dat we de kop van Jan Mulder, Kees van Kooten, Arnon Grunberg, en Herman Brusselmans onderhand wel kennen. 'Ik heb uw inzending met interesse gelezen. Geschikt voor Humo is ze helaas niet.'
Genoeg (de oude vrekkenkrant. Erg humoristisch, maar iets te ruw voor mijn lezers. Je mag vaker opsturen (Heb ik een keer gedaan en nooit meer wat van gehoord))
Lava (literair tijdschrift, eerste keer: nooit wat van gehoord. Tweede poging: We hebben je verhalen inmiddels gelezen en besproken en helaas moet ik je melden dat we ze niet zullen plaatsen in Lava. Het idee van het verhaal 'Peil' is zeker aardig maar we vinden toch dat het niet helemaal uit de verf komt. Daarvoor ligt het er waarschijnlijk ook iets te dik bovenop. (Opmerking: Wat ligt er te dik bovenop?) Het andere verhaal, unplugged, kan ons minder bekoren.
Derde poging: Hoewel origineel en leuk geschreven zien we toch af van plaatsing. Ons voornaamste bezwaar zit hem in de afloop van het verhaal. We hoopten potdorie dat ie opgegeten zou worden door die Lokka! Maar ja, stuur tzt nog eens wat in zou ik zeggen!)
Vierde en laatste poging (twee verhalen met een bijzonder eind): Helaas hebben we besloten je tekst(en) deze keer niet te plaatsen.
Link (tiidschrift voor langdurig werklozen in Groningen (bestaat niet meer). Erg leuk, maar heb je iets korters? Nee, dus: columns zijn doorgaans 500 woorden.)
Maatstaf (literair tijdschrift, neutrale afwijzing)
Mens en gevoelens (nooit meer iets van gehoord)
Mosselvocht (literair tijdschrift. Bestaat niet meer. Het verhaal zou eerst gepubliceerd worden, maar ze gingen het stuk zodanig herschrijven, dat mijn ziel eruit gehaald werd en ik boos werd. Ik mocht nooit meer een verhaal opsturen.
NRC (landelijk dagblad, een positieve afwijzing. De columns overwogen om te plaatsen op de 'Achterpagina', maar er was geen ruimte)
De Oosterpoorter (wijkkrant van de Oosterpoort. Ruzie. Ze betichtten me van leugens. Geschrapt van de interviewlijst. Erg professioneel allemaal)
Optima (literair tijdschrift, nooit wat van gehoord)
Parmentier (literair tijdschrift, nooit wat van gehoord)
Passionate (literair tijdschrift, positieve afwijzing; met plezier gelezen, maar vooral werk om voor te lezen, met te weinig literaire vorm. Maar nogmaals, vermakelijk. Tweede keer een neutrale afwijzing)
Propria Cures (studentenkrant in Amsterdam. Werk werd naar de prullenmand verwezen)
Psy (personeelsblad van de GGz Nederland) Psy plaatst sowieso geen artikelen of verhalen die reeds in andere bladen zijn gepubliceerd. Afgezien daarvan vind ik, ben ik bang, het verhaal ook te weinig verrassend. Hoewel de stukjes vlot zijn geschreven, ligt de satire er net iets te dik bovenop.
Psychologie Magazine Helaas kunnen we er in Psychologie Magazine geen aandacht aan besteden; een feuilleton past niet in het format van Psychologie Magazine.
Tirade (literair tijdschrift, nooit wat van gehoord)
Tribune (clubblad van de socialistische partij. Nooit meer wat van gehoord.)
Tzum (literair tijdschrift, nooit wat van gehoord)
Vara gids (Ik had twee kritische columns ingestuurd over Witteman. Nooit wat van gehoord)
Vera-krant (periodiek van het cultuurcentrum Vera, nooit wat van gehoord)
Volkskrant (landelijk dagblad, neutrale afwijzing)
Vorm (literair tijdschrift, was geinteresseerd - verrassend -, maar Noachs Kat was eerder met plaatsing. Columns vinden ze niet passen. Derde en vierde poging: we zullen de laatste zijn om te ontkennen dat je verhalen grappig zijn. ik heb je zelf een keer horen voorlezen en moest toen erg hard lachen. heus, je hebt daar veel talent voor, dat hebben wij ook wel in de gaten. maar als je datzelfde verhaal indertijd had aangeboden voor vorm (niet dat dat toen al bestond, maar à la), dan had ik ook getwijfeld...
Vrij Nederland (landelijk weekblad, positieve afwijzing, leuk maar past niet in het blad, en ze verwezen me door naar de 'Achterpagina' van de NRC)
Zoetermeer (literair tijdschrift. Bestaat niet meer. Neutrale afwijzing.)

Sites:

Meander (neutrale afwijzing)
De gekooide roos (nooit meer wat van gehoord? Weet ik niet meer)

Podia:

Boekhandel Broekhuis (Hengelo) Een lezing of voordracht in een van onze winkels is zo mogelijk direct gekoppeld aan een zojuist verschenen boek bij een erkende uitgeverij. Wij zien daarom geen mogelijkheid voor u om bij een van onze vestigingen een optreden te verzorgen.
Echter, wij hebben contacten met diverse stichtingen en samenwerkingsverbanden voor boekenliefhebbers in Twente waar wij wél mogelijkheden voor u zien. Ook zoals u aangaf in de undergroundsfeer of de kleine podia. In januari 2006 gaan wij dat netjes voor u uitwerken en aan u toesturen. Wij hopen dat u hiervoor begrip heeft.
Ik beb ondertussen op Proza Proeven daar gestaan.
Café De Amer (Amen, De literaire hemel) Ik zal uw verzoek uiteraard doornemen met diegenen die het programma samenstellen. Tot de zomer 2006 is het programma volgeboekt. Tot die tijd is het dus even rust. Verder nooit iets van gehoord.
Crossing Border (neutrale afwijzing)
Flanor (studententoestand in Groningen m.b.t. literatuur. Hebben liever een bekend schrijver)
Het Blauwe Kleed (Zutfen - Nooit iets van gehoord)
Kunsthuis 13 (Velp) Nooit iets van gehoord.
LAZ (Literaire activiteiten Zwolle) Nooit iets van gehoord.
Nur Literatur (Rotterdam - afwijzing en ruzie. Werk 'objectief' beoordeeld (sic))
RVU (Martin Simek-Twee brieven gestuurd met tegengestelde inhoud) Nog niks van gehoord.
SLAA (Stichting literaire activiteiten Almelo) Nooit iets van gehoord.
SLAL (Stichting literaire activiteiten Leeuwarden) Nooit iets van gehoord.
SLAU (Stichting literaire activiteiten Utrecht) Mochten we in de toekomst een programma organiseren waarin plaats is voor uw werk dan hoort u uiteraard van ons. Overigens: verder nooit meer wat van gehoord.
SLME (Stichting Literaire Manifestaties Enschede) Onze Stichting is een overkoepelend orgaan van meerdere instellingen die wel 's 'iets met literatuur' doen. Ik heb uw brief dan ook doorgegeven aan het Vestzaktheater en aan de stichting Melita. Na het lezen van uw brief met bijlagen vonden wij namelijk dat u bij deze twee de meeste kans op een eventuele respons zult hebben.
Verder nooit iets van gehoord.

De laatste tien of vijftien jaar heb ik niks meer opgestuurd. Zonde van de postzegel en de moeite. Wel ben ik momenteel (2010, 2011) op zoek naar podia voor De Tegenvoeters. Het is ontzettend moeilijk om een betaald podium te vinden. En als je er al eentje vindt: het moet altijd voor een appel en een ei.