Website van Hubert Klaver

De opening

Beste mensen,
Op deze site maak je kennis met een onafhankelijk undergroundschrijver, die zijn eigen weg bewandelt. Van enige erkenning vanuit het officiële schrijfcircuit is bij mij weinig of geen sprake. Daarvoor moet je leuren met teksten, inspelen op de wensen van uitgevers, mengen tussen de juiste mensen, likken en met de ellebogen werken. Iets waar ik een bijzondere hekel aan heb. En ik zal er toch op de eerste plaats zelf lol aan moeten beleven. Ik zou echter niet weten, waarom die erkende schrijvers nu beter schrijven dan ik. Het barst van de humor, ik doe het goed op podia, heb genoeg hitjes geschreven, heb goede recensies en de teksten zijn veelal becommentarieerd door belezen, kundige mensen. Groot nadeel is wel dat er vele deuren voor me gesloten blijven. En alles moet voor een consumptiebon. Je moet schrijver, uitgever en literair agent tegelijk zijn. Misschien pleur ik mijn hele oeuvre wel op internet, zodat ieder zelf kan oordelen en niet een handejevol uitgevers, die er brood in moeten zien.

Bovenstaande tekst moet ik even herzien, want ik lik zelf ook en ik werk zelf ook met de ellebogen. Althans als je een sneer geven en 'vind ik leuk' aanklikt op facebook, dit als zodanig beschouwt.

De soap 'Het Station' is gepresenteerd in theater De Kapel in het oude RKZ op vrijdagavond 12 september 2014. Het boek is enkel geschikt om te lezen. Het gaat over een groepje randfiguren in een ontmoetingscentrum. Voor meer informatie kijk dan op deze site bij de soap: Het Station.

Verder is het boek 'Zwijnenberg' uit (2010). Hierin wandelt de cultuurbarbaar Zwijnenberg als een dinosauriër door de culturele wereld van de stad Groningen. Kijk als je meer wilt weten op deze site bij Zwijnenberg: het boek, de wedstrijd.

Ook vind je op deze site alle informatie over de literaire cd's: 'Annie, een dame vol verrassingen' en 'Rondom Annie' van Kees Rietveld en mij. Het zijn verhalen op muziek (2001 resp. 2005).
Ze zijn nu volledig op Youtube te beluisteren:

Voor bestelling van de cd's en de boeken kun je me e-mailen (Hubert Klaver). Ik kan ook komen optreden en voorlezen, maar dan zonder muziek. Neem contact met me op. Als je je geroepen voelt om manager van mij te spelen of mecenas: Laat wat van je horen.

Op internet zijn twee gratis e-boekjes te lezen. Mega Watje, van Alfa tot Omega. en Mega Watje en de kleine jongetjes. De boekjes zijn uitgebracht in samenwerking met Rock Ink en daar ook als drukwerk te bestellen.
Je kunt nu ook lid worden van Mega Watjes fanclub van Hubert. Het fanhoekje werkt niet meer en is vanwege de oprukkende sociale media ook niet meer van deze tijd. Wel zijn de reacties te lezen van de diverse fanclubleden.

Naast de diverse interviews hier en daar op deze site is er ook een uitgebreid interview geplaatst op de site Stichting literaire activiteiten Avier.

Daarnaast is er hier een radioprogramma te beluisteren. De uitzending was in de week van 12 april 2015. Klik op de volgende link:

Radioprogramma Poëzie en zo:


Er zijn ook vaste plannen (5 april 2019) om weer met een bundel uit te komen en wel Pleisters, de korte verhalen 'Geertruida, Groei en Rimpels'. Ze hebben als gemeenschappelijk thema de reguliere en alternatieve geestelijke gezondheidszorg.
Voor een indruk van de bundel klik op de betreffende bladzijde.

Ik treed ook op als duo 'Rook' (samen met Eva Waterbok). Een programma met als leidraad het verhaal 'Een held in Afrika', waarbij liedjes zijn gemaakt met gitaarbegeleiding. Er is ook een mooi vormgegeven e-boekje van gemaakt met tekeningen van Astrid Mulder en links naar Soundcloud. Het is vrijdag 29 september 2017 gepresenteerd. Zie Rockink. Eventueel aldaar verkrijgbaar met cd. Nu ook op Youtube te bewonderen: Een held in Afrika

Veel leesplezier,
Hubert Klaver