Website van Hubert Klaver

Mailwisseling met een uitgever

Hoi X,
Ik ben bezig de serie Zwijnenberg verhaaltjes samen met een vormgeefster en een fotografe geschikt te maken voor de wedstrijd 'Maak je eigen boek'. Het is nu bijna klaar.
Van de 40 verhaaltje heb ik er 21 geselecteerd (ook ivm de wedstrijdeisen betreft de omvang van het boek). Omdat sommige verhaaltjes wat gedateerd zijn, heb ik ze kort ingeleid. En ze zijn allemaal voorzien van een foto op de betreffende locatie, waarbij ikzelf in driedelig pak voor Zwijnenberg speel (voor een foto: zie bijlage). Het kaft van het wedstrijdexemplaar wordt van schuurpapier, voorzien van een zeefdruk (vanwege de schurende personage). Het boek wordt vierkant en de maten zijn aangepast aan de omvang van het schuurpapier. Ik laat het binden.
De eerste prijs is een uitgave van het boek. Omdat ik er niet van uit kan gaan, dat we de eerste prijs winnen, de vraag: zie jij er iets in? Ik kan het tzt langs brengen, zodat je een beter oordeel kunt vormen. Zie je er niks in, dan breng ik het zelf uit.
Verder ligt er al geloof ik al vier jaar een dertigtal bladzijden met drie korte verhalen bij jou. Je zou er een speciale uitgave van maken. Ik vind het nu toch echt te lang gaan duren, voordat er wat initiatieven worden ondernomen. Dat boek valt ook te pimpen met tekeningen of een soort animatiefiguren, omdat twee van de verhalen in de Foolcolor gestaan hebben en die zijn er toen speciaal voor gemaakt. Ik weet onderhand wel, dat korte verhalen niet echt populair zijn bij uitgevers dus verder leuren met die teksten, daar begin ik niet aan. Als je teveel bedenkingen hebt, zeg het dan gewoon, dan breng ik het ook gewoon zelf uit of maak ik het geschikt voor de volgende wedstrijd van 'Maak je eigen boek' als die nog komt. Kortom: hoe staat het met die speciale uitgave?
Groetjes,
Hubert
Beste Hubert,
Inderdaad had ik gezegd dat ik wel een bundeling van jouw columns zou willen uitbrengen, mits daar een keer plaats voor is. En je hebt gelijk: er komt steeds van alles tussen. Soms gaan dingen ook gewoon voor omdat ik daar dan een financieringsbron voor heb, soms gaan dingen voor omdat daar veel inkomsten van te verwachten zijn. Intussen vertraagt een mogelijke uitgave van jou maar steeds. Waarvoor excuses. Maar ik heb er alle begrip voor dat je intussen probeert andere wegen te bewandelen.
In elk geval succes met wat je doet,
Hartelijke groet,
X